Nou
Luciano Arduini Sacheta Valpolicella Classico Superiore DOC 0.75L

Luciano Arduini Sacheta Valpolicella Classico Superiore DOC 0.75L

Pret Special 87.44 LEI

In Stoc

Cod Produs: 2137 / 1006769


Scurta descriere

Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu..


Vandut de: Bauturialcoolice

Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala. In 2000, compania Arduini a facut un salt inovator in comparatie cu structura anterioara.Ferma Arduini creste si, dobandind experiente noi, se dezvolta si inoveaza, continuand pe calea evolutiva deja urmarita de bunicul Gabriele cu 60 de ani mai devreme. Caracteristica unica a acestui vin consta in metoda sa de productie, prin care se utilizeaza atat tehnici “withering”/ofilirea, cat si Ripasso. Scopul combinarii acestor tehnici este de a creste corpolenta vinului si complexitatea buchetului sau. Strugurii sunt recoltati in ultimele 10 zile ale lunii septembrie. Ciorchinii cei mai buni si cei mai sanatosi sunt asezati in tavi, avand grija sa nu deterioreze strugurii. Acestea sunt apoi mutate in magazii pentru uscarea fructelor, bine ventilate, unde sunt lasati sa se usuce pe durata toamnei, pierzand pana la 35% din greutatea lor. Desciorchinarea si presarea usoara in noiembrie. Prima macerare care dureaza aprox. 20 de zile.Ulterior se efectueaza tehnica Ripasso, care implica fermentarea pe coji a strugurilor Amarone intacti timp de aproximativ 10 zile intre februarie si martie. Dupa care, vinul este transferat in baric-uri (1/2 francez si 1/2 american), unde este lasat sa se maturizeze timp de aproximativ 18 luni, dupa care este supus imbatranirii ulterioare in sticla. Culoare: rosu intens. Buchet: cu o aroma extrem de fructata. Gust: pe palat: o aroma moale si catifelata, cu un indiciu puternic de migdale. Temperatura de servire: 16-18°C. Asocieri gastronomice: carne rosie, carnea la gratar, fripturi si branza matura.

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.

Scrie parerea ta

Acorda stele acestui produs *

Opinii clienti

  • Excelent!
    Review by Luca la 05.05.2019
    Cumparat, livrare prompta, totul bine.
  • Super!
    Review by Alinala 06.05.2019
    Cum trebuie sa fie. Super!

pictorulfericit.ro



  • LIVRARE GRATUITA comanda >150 LEI
  • +40 744 62 4444
    info site
  • vezi cele mai bune oferte ale zilei
  • Evenimente?
    Rezervari?